Skip to content

Pot van € 20 miljoen voor duurzame voedselinnovaties

Future Food Fund heeft € 20 miljoen opgehaald om te investeren in bedrijven die zich richten op voedsel en agritech.

Foto: Canva/Arthon meekodong

Foto: Canva/Arthon meekodong

Investeerder Future Food Fund heeft € 20 miljoen opgehaald voor het tweede investeringsfonds. Het fonds investeert in innovatieve bedrijven die zich richten op voedsel en agritech.

Het eerste investeringsfonds van Future Food Fund injecteerde geld in tien bedrijven, zoals NoPalm Ingredients, Pieter Pot en Sensoterra. Ook met het nieuwe fonds, Future Food Fund II, zijn al investeringen gedaan in drie start-ups: Plantik (plantveredeling), EV Biotech (precisie-fermentatie) en Extracellular (kweekvlees). Met een laatste investeringsronde verwacht het fonds dat de pot verder op zal lopen tot € 50 miljoen.

Duurzame voedselproductie stimuleren

Het fonds richt zich op start-ups in de food- en agrisector in West-Europa. De investeringen richten zich op thema’s als: smart farming, regeneratieve landbouw, bio-based ingrediënten en alternatieve eiwitten.

Peter Arensman, mede-oprichter van het fonds: “Investeren in agrifoodtechnologie is de snelste manier om de transformatie van onze voedselsystemen positief te beïnvloeden, wij zien het als onze verantwoordelijkheid om daaraan bij te dragen.”

De € 20 miljoen komt van verschillende investeerders waaronder Wageningen Universiteit, OostNL en Investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM).

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin