Doorgaan naar artikel

POV ziet RCC met vertrouwen tegemoet

POV-voorzitter Linda Janssen. - Foto: Herbert Wiggerman

POV-voorzitter Linda Janssen. - Foto: Herbert Wiggerman

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) ziet een zaak bij de Reclame Code Commissie (RCC) vanwege de website en het lespakket The Pig Story met vertrouwen tegemoet.

The Pig Story werd afgelopen week gelanceerd waarop dierrechtenorganisatie Varkens in Nood direct meldde naar de RCC te stappen omdat de campagne misleidende informatie en verkapte reclame zou bevatten. Om wat voor reclame het zou gaan, weet de POV niet maar de organisatie ziet een zaak met vertrouwen tegemoet.

Respect voor eten van vlees

De aandacht van Varkens in Nood ziet de POV zelfs als compliment. Dat betekent dat het concept aandacht trekt. Wat POV-voorzitter Linda Janssen betreft mag er wel wat meer respect zijn voor het eten van vlees: “Wij respecteren een vegetarische levenswijze, het zou mooi zijn als het omgekeerde ook geldt. Het kan niet zo zijn dat een kleine groep dieractivisten of vegetariërs onze boeren de wet voorschrijft, en wil uitmaken waarover boeren wel en niet mogen communiceren met het publiek.”

In het gelijk gesteld

Varkens in Nood maakt op vrijwel elke uiting van informatie vanuit de vleesindustrie bezwaar bij de RCC. In veel gevallen krijgt de dierrechtenorganisatie gelijk. Januari 2019 oordeelde de RCC uiteindelijk dat de door de COV geïnitieerde website Vlees.nl uiteindelijk geen reclame of misleidende informatie bevat. Varkens in Nood werd in eerdere zaken tegen Vlees.nl nog in het gelijk gesteld.

Beheer
WP Admin