Prijs bierbostel weer iets omhoog

18-12-2019 | |
Foto: Mark Pasveer - Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Lang niet overal is voldoende aanbod aan bierbostel beschikbaar. Dat zorgt voor een prijsstijging.

De Boerderij-notering voor bierbostel plust met 5 cent naar € 2,40 tot € 2,60 per % droge stof. Het aanbod aan bierbostel verschilt erg per leverancier. Daardoor kan het goed mogelijk zijn dat er ook prijzen zijn die duidelijk boven het prijsniveau van de Boerderij-notering liggen. Wel lijkt een verdere prijsstijging niet aan de orde, want bierbostel ligt qua prijs al duidelijk boven de voederwaardeprijs.

Hoewel er dus weer iets bij de bierbostelprijs opkomt, is het in de handel met veevoer nog altijd betrekkelijk rustig. Zeker in de markt voor ruwvoer gebeurt momenteel weinig. De prijzen voor hooi en stro lopen heel iets terug, maar voor kuilmais wordt nog altijd tussen de € 65 en € 75 per ton betaald. Daarin komt op korte termijn geen verandering, zo is de verwachting.

Ook in de prijzen voor aardappelproducten zit deze week geen beweging. De notering voor stoomschillen blijft staan op € 2 per % droge stof (€ 24 per ton). De vraag naar dit product blijft goed, ook vanuit de varkenshouderij. Omdat steeds meer aardappelen uit bewaring worden verwerkt, gaat het aanbod de komende tijd in ieder geval niet krimpen.

Handelaren laten weten dat melkveehouders die nog voer bij willen kopen, snel moeten zijn. Rond de feestdagen is er minder transport beschikbaar waardoor het voor bedrijven moeilijker wordt om in die periode voer te leveren op de boerenbedrijven. Qua aanbod zit het volgens handelaren overigens wel goed.

Prognose: stabiele prijzen.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur
Meer over


Beheer