Prijs blanke vleeskalveren blijft stijgen

05-11-2021 | |
Niet vergeten mag worden dat ook kosten voor voer en energie fors zijn toegenomen. - Foto: Ton Kastermans Fotografie
Niet vergeten mag worden dat ook kosten voor voer en energie fors zijn toegenomen. - Foto: Ton Kastermans Fotografie

Prijzen van blanke vleeskalveren stijgen gestaag door. De O-/P+-kwaliteit noteert inmiddels een niveau van € 4,92 (exclusief btw) per kilo geslacht gewicht.

De krapte in de markt maakt dat er hard getrokken wordt aan de beschikbare kalveren. Daarbij merken verkopers van kalfsvlees een goede vraag naar een breed scala onderdelen van de voor- en achterhand en bijproducten.

De hoop en verwachting is dat prijzen in november flink omhoog kunnen om dan op een stevig niveau de decembermaand in te gaan. Zonder het hard uit te spreken wordt al gedroomd van prijzen van € 6 per kilo inclusief (€ 5,50 exclusief btw) maar voorzichtigheid blijft geboden. Niet vergeten mag worden dat ook kosten voor voer en energie fors zijn toegenomen.

Lees verder onder de grafiek.

Onzekerheid door corona

Eigenlijk staan alle signalen op groen maar er blijft één grote onzekerheid: corona. Tot nu toe raken de maatregelen in binnen- en buitenland de afzetkanalen niet of nauwelijks, maar dat kan binnen enkele weken heel anders zijn. Het brengt toch wat spanning in een verder positief gestemde markt.

Prognose: verdere verhoging van prijzen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer