Prijs blankvleeskalf brokkelt iets af

07-02-2020 | |
Foto: Ton Kastermans
Foto: Ton Kastermans

Minder vraag naar kalfsvlees maakt dat de prijzen voor blankvleeskalveren een stapje terug doen.

De notering voor blankvleeskalveren in de klasse O+P- zakt met 4 cent naar €4,50 tot €4,59 per kilo geslacht gewicht (excl. btw). Het is voor het eerst in 9 weken tijd dat de notering in beweging komt. Een jaar terug hield de prijs slechts twee weken stand na de jaarwisseling; dit jaar duurde de stabiele periode dus tot aan week 6.

Dat de prijzen een stapje terugdoen heeft te maken met een teruglopende vraag naar kalfsvlees. De afgelopen periode was hier ook al sprake van, maar toen kon er nog een stabiele prijs worden genoteerd. Nu brokkelen de prijzen zodanig af, dat een correct op de noteringen voor blankvleeskalveren niet uit kan blijven.

Ook Franse prijs iets omlaag

Uit Frankrijk komen dezelfde signalen als uit de Nederlandse markt. Hier en daar wordt iets minder betaald, al zijn er ook geluiden dat een stabiele prijs geldt. Een stabiele prijs geldt in Italië sowieso. Daar blijft de consumptie van kalfsvlees wat beter overeind dan in de rest van Europa. In Duitsland gaat de prijs naar verwachting iets terug.

Handelaren houden voor de komende weken rekening met een markt waarin wel wat prijsdruk aanwezig blijft. Een grote prijsval ligt echter niet in het verschiet.

Prognose: druk op prijs.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer