Prijs blankvleeskalf gelijk

Foto: Ton Kastermans
Foto: Ton Kastermans

In de blankvleessector verloopt het minder voorspoedig dan gehoopt.

Doordat de achterstand in slachtleeftijd teruggebracht was naar ongeveer 26 weken, leefde de hoop dat de positie van de sector stevig genoeg zou zijn voor prijsstijgingen in deze maand. En dat de markt na de feestdagen weer wat zou opkrabbelen. Dat pakt toch wat anders uit. Het kalfsvlees is op het moment moeilijk te verwaarden. Daarbij is er nog veel kalfsvlees ingevroren en dat willen slachterijen ook opruimen.

Lastige afzet

In heel Europa scherpen landen hun coronaregels nog verder aan. De vraag vanuit Duitsland en Itali├ź is maar gewoontjes. Het enige land dat het goed doet, is Frankrijk. Een klein aanbod en goede vraag drijven prijzen in dat land op. Maar Nederlands afzet daar is lastig, omdat consumenten het nationale product verkiezen boven ge├»mporteerd kalfsvlees. De conclusie is dat nu de grootste winst zit in het stabiel kunnen houden van de prijzen. Het vooruitzicht op een prijsstijging moet dan weer verder vooruit geschoven worden.

Prognose: prijzen stabiel.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.