Prijs blankvleeskalf zakt niet verder weg

24-02-2020 | |
Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

Hoewel de handel niet heel erg denderend is, blijven de prijzen voor blankvleeskalveren overeind.

Het loopt nog niet super in de handel met blankvleeskalveren, klinkt het uit de handel. Dat is voor de tijd van het jaar natuurlijk ook niet vreemd. Februari is immers altijd een moeizame periode in de kalfsvleesmarkt. Het aanbod aan blankvleeskalveren is echter niet al te groot, waardoor een prijsdaling niet aan de orde is. En dat kan gezien worden als een bonus, want een kleine prijsdaling werd wel verwacht.

Toch blijft die kleine prijsdaling dus uit en zetten de noteringen voor blankvleeskalveren een pas op de plaats. Voor kalveren in de categorie O+P- wordt nog altijd gerekend met €4,45 tot €4,54 per kilo geslacht gewicht. Daarmee blijft ook het prijsverschil met een jaar terug nog altijd groot. Aan de bovenkant van de notering is het verschil 37 cent per kilo. Dat scheelt aanzienlijk.

Stabiele prijzen in Europa

Ook in andere Europese landen zit er nagenoeg geen beweging in de markt. Zowel Frankrijk, Italië als Duitsland noteren stabiele prijzen voor blankvleeskalveren. In Frankrijk wordt zeer positief gesproken over de komende maand. Wellicht dat dit ook in Nederland de markt iets omhoog trekt, maar dat moet nog blijken. Voorlopig kan het huidige, stabiele prijsniveau worden vastgehouden.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen voor blankvleeskalveren vind je op foodagribusiness.nl/markt.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer