Prijs blankvleeskalveren niet van plaats te krijgen

22-07 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Sinds eind mei ligt de notering van blankvleeskalveren rond de € 5,23 per kilo geslacht gewicht. Ook deze week verandert er niets aan.

Het was de afgelopen weken al de verwachting dat er in deze zomer-/vakantieweken weinig spannends gebeurt op de markt van blankvleeskalveren en dat blijkt ook het geval.

Eigenlijk valt de puzzel deze weken mooi in elkaar. Het aanbod slachtrijpe kalveren is heel beperkt en slachtleeftijden zijn nog altijd relatief laag. Dat betekent geen enkele druk. In de vakantieperiode staat de verwerking in de slachterijen een tandje lager waardoor er ook ruimte is voor onderhoudswerkzaamheden. Een wat lager aanbod aan kalfsvlees houdt de volumes beperkt zodat verkopers geen prijsconcessies hoeven te doen.

Situatie blijft aanhouden

De verwachting is dat deze situatie nog wel enkele weken zal aanhouden. Eventuele veranderingen worden pas in de loop van augustus verwacht als de vakanties aflopen en afnemers gaan herbevoorraden. In de markt wordt voorzichtig gespeculeerd dat er dan ruimte komt voor prijsverhogingen.

Prognose: stabiele prijs blankvleeskalveren.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer