Prijs blankvleeskalveren paar cent lager

Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De markt voor blankvleeskalveren is maar moeizaam. Daardoor zakt de maximumprijs met 3 cent naar € 4,03 per kilo, exclusief btw.

Er worden meer aantallen geslacht, om de leeftijden weer naar beneden te krijgen. Dit is niet eenvoudig met een zeer terughoudende vraag. In heel Europa worden weer regels rondom corona aangescherpt, waardoor de afzet moeilijk verloopt. De wisseling van de seizoenen verliep ook al niet vlekkeloos. De vraag naar voorvlees blijft achter.

Invriezen kalfsvlees

Slachterijen ontkomen niet aan het invriezen van vlees. Daarbij ligt de afzet van bijproducten, zoals levers, rond Pasen stil. Dit is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Normaal gesproken trekt de vraag vanaf deze week wel weer aan. De gebroken weken die we vanaf Pasen hebben, kunnen een dempende werking hebben op de geslachte aantallen. Dit zou wat druk weg kunnen nemen. Het neemt niet weg dat slachterijen somber zijn gestemd over de weken die gaan komen. De sector snakt, net als ieder ander, naar het versoepelen van de coronaregels. Dat alleen kan de markt voor blankvlees aantrekken.

Prognose: zakkende prijs.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.