Prijs Duitse varkensbeurs op zijn retour

28-02 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De reuring op de vrije varkensmarkt in Duitsland neemt af. De gemiddelde veilingprijs op internetbeurs Teleporc zakte dinsdag 28 februari met 2 cent naar € 2,35 per kilo geslacht gewicht. Dat is 7 cent boven de geldende Duitse marktprijs van € 2,28 per kilo.

Een verschil van 5 cent staat voor een stabiele markt, waardoor het huidige veilingresultaat staat voor stabiel tot heel licht stijgend.

De stuwkracht van de vrije markt is dus veel minder groot dan een paar weken geleden. Toen liep het prijsverschil tussen de veiling en de Vereinigungspreis op tot wel € 0,19 per kilo.

Minder opbrengst

De topper van de dinsdagveiling behaalde in 7 biedingen € 2,37. De meeste partijen stranden echter al eerder, op een prijs van € 2,345. Dat is minder dan waar de verkopers op gerekend hadden, dus bleven 4 van de 9 aangeboden partijen staan. De 5 overige partijen brachten gemiddeld € 2,35 per kilo op.

Het is de tweede veiling op rij dat de gemiddelde prijs wat inlevert. Bij de vrijdagveiling vorige week zakte de prijs van € 2,39 naar € 2,37 per kilo.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer