Prijs gelijk door groter aanbod koeien

22-02 | |
Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

De rust keert weer terug in de slachtkoeienmarkt. Koe van O-kwaliteit brengt tot € 2,75 per kilo op.

Na weken van een sterk teruglopend aanbod en daardoor aantrekkende prijzen, trok het aanbod in de loop van vorige week weer aan. Op de veemarkt in Leeuwarden werd vorige week woensdag meer vee aangeboden dan een week eerder. Ook op de veemarkt in Bunnik was de aanvoer maandagmorgen 22 februari hoger. Er werden 84 slachtkoeien aangevoerd. Dat waren 23 meer dan op de marktdag vorige week. De handel was rustig en de dieren werden met gelijke prijzen verkocht. Een koe van O-kwaliteit brengt € 2,45 tot € 2,75 per kilo op.

Lees verder onder de grafiek.

Meer dieren aan slachthaken

Afgelopen vrijdag voerde Vee&Logistiek op basis van de gedane handel van vorige week nog een prijsverhoging door van 5 cent. In Duitsland blijft het aanbod ook nog achter ten opzichte van de vraag en stegen de prijzen nog wat verder vorige week. In Nederland lijken verdere prijsstijgingen voorlopig van de baan. Slachterijen krijgen weer wat makkelijker slachtkoeien aan de slachthaken. Vooralsnog komen er nog geen versoepelingen voor de horeca, waardoor de vraag nog niet toeneemt. Als vraag en aanbod de komende week in balans kunnen blijven, is een stabiele prijs mogelijk. Neemt het aanbod toch weer verder toe, dan is prijsdruk op de slachtkoeien onvermijdelijk.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Foto: ANP
17:37 | Marktanalyse

Varkensmarkt komt los

Foto: Ton Kastermans Fotografie
15:25 | Marktanalyse

Rustige handel bijproducten

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.