Prijs jongrosékalveren stijgt 10 cent

Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De notering van jongrosés komt op tussen € 3,35 en € 3,40 per kilo geslacht gewicht.

Langzaam verandert het sentiment in de markt voor rosékalveren. Het kabinet trekt coronaversoepelingen naar voren, omdat besmettingscijfers een bemoedigende daling vertonen. Volgende week gaan restaurants open en mogen ze maximaal dertig personen toelaten.

Of de vleesafzet direct een vlucht gaat nemen, is maar de vraag. De capaciteit blijft klein en het blijft een onzekere tijd als coronaregels verder worden versoepeld, terwijl nog veel mensen moet worden gevaccineerd. Voor de jongrosés is de weg naar boven al ingezet. Deze dieren worden 10 cent duurder, waardoor de notering tussen € 3,35 en € 3,40 per kilo geslacht gewicht komt.

Oudrosés gelijk in prijs

Bij oudrosés is er binnen de sector wat verschil van inzicht. De markt ziet er wel vriendelijker uit, maar niet alle partijen weten dit om te zetten in een plus. De oudrosés blijven tussen € 3,25 en € 3,30 staan. Starters blijven duurder worden. De prijzen liggen tussen de € 255 en € 260 per dier. De komende weken lijkt een verdere prijsstijging er wel in te zitten voor de rosés, want het aanbod van rosékalveren is niet al te groot.

Prognose: prijsstijgingen door positief marktbeeld.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.