Prijs jongrosékalveren zakt verder weg

27-02-2020 | |
Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

Het ruime aanbod aan jongrosékalveren blijft de markt parten spelen. Slachterijen moeten behoorlijk wat meer kalveren verwerken, terwijl de afzet van het vlees niet wild is. Dat drukt de prijzen en die prijsdruk houdt nog wel even aan.

Van een vlotte handel in jongrosékalveren is momenteel absoluut geen sprake. Het aanbod jongrosés is ruim en handelaren zien dat de slachterijen alle zeilen moet bijzetten om de dieren geslacht te krijgen. Dat lukt lang niet altijd, al verschilt dat wel per slachterij. Om de druk toch enigszins van de ketel te halen, worden jongrosékalveren doorgeschoven en later als oudrosékalf verwerkt.

De noteringen van jong- en oudrosékalveren kruipen weer iets naar elkaar toe. Dat wil zeggen: de prijs voor jongrosékalveren daalt, terwijl die voor oudrosés blijft staan. Voor jongrosés ligt de prijs nu op €3,55 tot €3,60 per kilo geslacht gewicht. Voor de oudere rosékalveren blijft de notering staan op €3,45 tot €3,50 per kilo geslacht gewicht.

Prijsdruk houdt aan

Handelaren houden voor de komende weken rekening met een aanbod dat niet heel veel kleiner wordt. Daar staat ook nog eens een vleeshandel tegenover die niet heel erg vlot is. Slachterijen moeten vlees in de vrieshuizen opslaan, omdat lang niet alles kan worden verkocht. Dat zorgt voor druk op de prijzen. Ook in de eerste weken van maart.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen voor vleeskalveren vind je op foodagribusiness.nl/markt.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer