Prijs jongrosévleeskalveren gaat rap omhoog

14-11-2019 | |
Foto: Hans Prinsen -
Foto: Hans Prinsen

De prijs voor jongrosévleeskalveren gaat ook deze week weer duidelijk omhoog.

Dat op dit moment veel schwung in de markt zit, heeft twee oorzaken. In de eerste plaats is het aanbod aan kalveren niet heel erg ruim. Ten tweede heeft de vleeshandel momenteel de wind in de zeilen. Dat laatste komt mede door een goede handel in blankvleeskalveren. De markt voor jongrosés trekt zich daar duidelijk aan op.

Prijs voor oudrosévleeskalveren blijft ongewijzigd

Voor jongrosévleeskalveren wordt momenteel tussen € 3,75 en € 3,80 per kilo geslacht gewicht betaald. Dat is een prijsstijging van 15 cent per kilo ten opzichte van vorige week. Bij de oudrosévleeskalveren zit er geen verandering in de notering. Voor deze kalveren wordt nog altijd € 3,30 tot € 3,35 per kilo geslacht gewicht betaald. De markt voor oudrosévlees schurkt dichter tegen de rundvleesmarkt aan en die is al weken stroef.

Prijsstijging jongrosévleeskalveren houdt aan

Handelaren, maar ook slachterijen, verwachten dat de prijzen voor jongrosévleeskalveren ook de komende weken zullen stijgen. De grens van € 4 per kilo wordt genoemd, maar of die haalbaar is, moet gaan blijken. Zo lang het aanbod krap blijft en de prijzen voor blankvleeskalveren blijven stijgen, ligt de weg naar boven wel open.

Prognose: jongrosé duurder, oudrosé stabiel.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer