Prijs lammeren weer omhoog

18-02-2020 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De prijs voor lammeren en schapen gaat ook deze week omhoog op de veemarkt in Leeuwarden.

Handelaren zagen dat inkopers van slachterijen erg gretig waren op de markt van dinsdag 18 februari. De aangeboden dieren, dit keer tussen de 1.100 en 1.200, vonden vlot een nieuwe eigenaar. Die vlotte handel zorgde voor een prijsstijging van € 2,50 per dier. Voor zware rammen (zwaarder dan 25 kilo) werd dinsdag € 107,50 tot € 125 per dier betaald. Voor de zwaarste ooien lag de maximumprijs op € 102,50 per dier.

Hoge prijs lammeren in Engeland

Dat de slachterijen nu wat actiever zijn op de veemarkten in Nederland komt door de hogere prijzen voor de lammeren in Engeland. Daardoor is het importeren van karkassen op dit moment niet interessant. Hoewel de kwaliteit en uniformiteit van de karkassen over het algemeen beter is, weegt dat op dit moment niet op tegen de financiële verschillen.

Markt blijft vlot

Mede door de hogere prijzen in Engeland lijken de noteringen voor schapen en lammeren ook de komende weken nog wat stappen omhoog te kunnen zetten. Daarmee zou de markt een trend volgen die ook vorig jaar zichtbaar was in Leeuwarden. Toen gingen de prijzen in deze periode ook omhoog. Het prijsplafond lag toen op € 128 per dier bij de zwaarste rammen. Dat lijkt nu ook haalbaar.

Prognose: vlotte handel.

Meer informatie over de prijzen van lammeren en schapen vind je op foodagribusiness.nl/markt.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer