Doorgaan naar artikel

Prijs magere koeien doet stapje terug

Foto: Canva premium

Foto: Canva

De afzet van minder luxe vleesonderdelen verloopt maar moeizaam en het aanbod blijft groot. Dat komt ook naar voren in het aantal slachtingen.

Lange tijd bleven de noteringen op een gelijk niveau. Maar op de veemarkt in Woerden kwam daar op maandagmorgen een einde aan. Het aanbod op de veemarkt, waar de slachtkoeien sinds begin deze maand worden aangevoerd, bedroeg 78 dieren. Dat zijn 16 dieren meer dan op de marktdag een week eerder. Magere koeien worden rustig verkocht tegen lagere prijzen. Met een prijsdaling van 5 cent komt de notering van een koe van P-kwaliteit uit op € 3,75 tot € 4,05 per kilo geslacht gewicht.

Afzet vlees moeizaam

Volgens gegevens van RVO werden in de tweede week van maart 10.413 runderen geslacht. Dat blijft flink, vooral vergeleken met de slachtcijfers van vorig jaar. In diezelfde periode in 2022 trok het weliswaar aan, maar bleef het aantal slachtingen schommelen rond 9.000 per week. Nu blijft het aanbod stevig genoeg om druk op de prijzen voor slachtkoeien te houden. Daar lijkt Pasen geen verandering in te brengen. Voor de komende week houdt de prijsdruk op worstkoeien en magere koeien aan.

Prognose: moeizaam stabiel tot iets goedkoper.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin