Prijs nuchtere kalveren blijft staan

28-01-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De handel op kalvermarkt in Purmerend was niet veel anders dan een week terug.

Dat er weinig verandering in de markt optreedt, zorgt ervoor dat ook de prijzen niet van hun plaats komen. Voor zwartbonte stierkalveren van extra kwaliteit wordt op de veemarkt in Purmerend nog altijd €70 tot €80 per dier betaald. Daarmee blijft de prijs niet alleen gelijk aan vorige week, maar ook aan exact een jaar terug. Toen ging de notering voor zwartbonte stierkalveren door een stabiele periode.

Ook nu ligt zo’n periode in het verschiet. Handelaren zien dat vraag en aanbod behoorlijk in balans zijn. Op de markt in Purmerend wilden inkopers beslist geen hogere prijs voor de kalveren betalen. Ze voerden de druk echter niet dermate op dat de noteringen een stapje terug moesten doen. De verwachting is dat de prijzen ook de komende tijd overeind kunnen blijven.

Wachten op de Ieren

Dan moet het aanbod wel blijven zoals het nu is, want van een sterke vraag is allerminst sprake. Vleeskalverhouders zijn nog altijd wat terughoudend. Kalveren die nu worden opgezet zijn weliswaar in een wat betere periode slachtrijp, maar over een paar weken komen de Ierse kalveren weer op de markt. Daar wordt liever even op gewacht.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer