Prijs nuchtere kalveren blijft stabiel

Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

De handel in nuchtere kalveren lijkt weer even een pas op de plaats te maken.

In Purmerend bleven de prijzen voor de dieren gelijk ten opzichte van een week eerder. Een Belgisch Blauw-stiertje van extra kwaliteit blijft staan op € 205 tot € 225 per stuk. Merkbaar verkopen de goede kwaliteiten wat beter dan de lichtere dieren. De aanvoer op de veemarkt in Purmerend viel wat lager uit. Dinsdagmorgen 30 maart werden 448 kalveren aangevoerd, 56 stuks minder dan vorige week.

Kleiner aanbod

Er is seizoensmatig wat minder aanbod van kalveren, waardoor er wat meer geboden moet worden om de dieren in het hok te krijgen. De dieren die nu worden opgelegd, bereiken naar verwachting aan het einde van het jaar de slachtrijpe leeftijd. Dan brengen ze doorgaans ook meer op, wat een prijsopdrijvend effect heeft. Ondanks dat de kalversector nu te maken krijgt met flinke prijsdruk door een achterblijvende vraag en een aanbod dat daar niet goed bij aansluit. Dat maakt dat kopers niet op verdere prijsstijgingen zitten te wachten. De kalverhandel in Duitsland ziet ook stabiele, tot licht stijgende prijzen. Vorige week stegen de kalverprijzen ook met € 5 per stuk. In Nederland lijkt de handel ook de komende week een vriendelijk karakter te houden. Of dat gepaard gaat met een prijsverhoging is echter de vraag.

Prognose: minimaal stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.