Prijs nuka flink hoger op veemarkt Purmerend

07-01-2020 | |
Foto: Henk Riswick -
Foto: Henk Riswick

Ondanks een redelijk ruim aanbod gingen de prijzen voor nuka’s flink omhoog in Purmerend.

Het was al weer even geleden dat er een kalvermarkt in Purmerend werd gehouden. Vanwege de feestdagen werd er in de voorbije weken geen kalvermarkt georganiseerd. De laatste noteringen waren dan ook van 17 december 2019. De markt verliep toen behoorlijk stroef en de noteringen deden een stap terug.

Die stap terug is op de markt van dinsdag 7 januari ongedaan gemaakt, want de prijzen gingen nu juist duidelijk omhoog. Voor een zwartbont stierkalf werd € 75 tot € 85 per dier betaald. Dat is € 20 meer dan op de laatste markt van vorig jaar. Voor 50% Belgisch blauw stierkalveren werd eveneens € 20 meer betaald, waardoor de notering nu op € 180 tot € 220 per dier staat.

Vraag niet sterk

Hoewel de prijzen op de markt in Purmerend dus een duidelijke stap omhoog zetten, verwachten handelaren niet dat de prijzen de komende weken veel verder omhoog kunnen. Het aanbod aan kalveren is voldoende, terwijl de vraag vanuit de vleeskalverhouders beperkt gaat zijn. Nuka’s die nu worden opgezet, zijn immers in de zomermaanden slachtrijp. Een periode waarin de kalveren minder opleveren.

Kijkend naar de komende weken wordt dan ook rekening gehouden met een prijs die maximaal stabiel blijft. Mocht het aanbod uiteindelijk iets meevallen, kan de prijs stabiliseren. Handelaren achten de kans op kleine prijsdaling echter iets groter.

Prognose: maximaal stabiel.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer