Prijs nuka in Purmerend onveranderd

19-01 | |
Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

De prijsverhoging die de noteringscommissie van Vee&Logistiek afgelopen week doorvoerde op de nukaprijzen, heeft in Purmerend geen vervolg gekregen.

De veemarkt heeft de noteringen gelijk gelaten, maar er is over de hele linie wel minder betaald. Een kruisling stierkalf van extra kwaliteit noteert € 180 tot € 200 per dier. Dat is overigens al weken het prijsniveau voor deze kwaliteit.

Prijsdruk houdt aan

Integraties willen niet meer betalen en proberen de prijzen nog verder te drukken. De opbrengsten in de kalfsvleessector zijn nog lang niet renderend en de kalveren die nu opgezet worden, komen in de zomer op de markt. Dat is voor kalfsvlees een slecht seizoen. Tel daarbij op dat de voerprijzen een flinke opwaartse beweging maken en dan zijn er dus factoren die het sentiment in de kalfsvleessector negatief houden.

Gelijke prijzen in Duitsland

In Duitsland blijven de prijzen ook gelijk. Rond de feestdagen zijn daar veel minder kalveren opgezet. Die kwamen in de afgelopen weken. Voor de komende tijd wordt toch een kleiner aantal kalveren verwacht. Vanaf februari worden, net als voorgaande jaren, Ierse kalveren aangeboden. Normaal gesproken maken de nukaprijzen dan wat stappen naar boven. Maar door corona liggen de kaarten er anders bij. De komende weken staan de prijzen nog onder druk en is een prijsverhoging niet te verwachten.

Prognose: gelijke tot lagere prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.