Prijs nuka’s vindt weg omhoog

06-02-2020 | |
Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

De prijzen voor nuchtere kalveren gaan omhoog. Op de veemarkt in Purmerend zelfs met €15 per dier.

Handelaren zagen dat de handel op de veemarkt donderdag goed verliep. De markt was verplaatst van dinsdag naar donderdag. De aangeboden dieren wisselden vlot van eigenaar. Er werden, vanwege het verplaatsen van de markt, wat minder kalveren aangeboden en dat hielp de prijsvorming omhoog. De noteringen voor zwartbonte en 50% Belgisch blauwe stierkalveren ging met €15 omhoog. Voor een zwartbont stierkalf ligt de prijs in Purmerend nu op maximaal €95 per dier.

Ook Vee&Logistiek verhoogt

Naast de hogere prijzen op de markt in Purmerend, verhoogt ook Vee&Logistiek de noteringen voor nuchtere kalveren. De belangenorganisatie voor veehandel en -transport doet er over de hele linie €5 bij. Daarmee komt de prijs voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit bij Vee&Logistiek uit op €75 tot €95 per dier. Voor 50% Belgische blauw stiertjes wordt nu maximaal €235 per dier betaald.

Handelaren denken nog altijd dat de ruimte voor een prijsstijging beperkt is. Dat heeft deels te maken met het feit dat de vraag vanuit de vleeskalverhouders nog steeds niet heel sterk is. Daarnaast komt het moment dat er weer Ierse kalveren naar Nederland komen dichterbij. Dat zijn zaken die een prijsdrukkend effect hebben.

Prognose: stabiel.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer