Prijs oudrosés zakt verder weg

27-05 | |
Foto: Ronald Hissink
Foto: Ronald Hissink

Aan de prijsdaling van de oudrosés is nog geen einde gekomen. Deze week gaat gemiddeld 5 cent van de prijs af, wat ze op een niveau van € 4,92 per kilo zet.

Net als voorgaande weken staat er op de hele vleeskalvermarkt druk, maar is dat het hardst voelbaar bij de oudrosés. Door een niets te groot aanbod blijft jongrosé met moeite op een niveau van € 5 per kilo geslacht gewicht.

Moeizame afzet

De moeizame afzet in de belangrijke kalfsvleeslanden maakt dat vleesverkopers vaker prijsconcessies doen om de volumes te plaatsen. Bij oudrosé komt daar de moeilijke roodvleesmarkt nog eens bij bovenop. Door het wegvallen van een slachtdag en krapte in de verwerkingscapaciteit hebben de slachterijen meer dan genoeg kalveren ter beschikking. Dat is zeker het geval bij de oudrosés.

Starters blijven deze week stabiel op een niveau van gemiddeld € 350 per kalf af-bedrijf. De prijsvorming zit in een spagaat tussen druk op de notering van vleeskalveren en een fors hogere kostprijs. Na weken van verhogingen maakt de prijs even pas op de plaats. Het aanbod is niet bijzonder groot en verdere prijsverhogingen hangen wel in de lucht.

Prognose: druk op prijs rosévleeskalveren; starters duurder.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer