Prijs pootgoed bij Lidl met 17% gekelderd

04-03 | |
Foto: Martijn Knuivers
Foto: Martijn Knuivers

De prijs van pootgoed bij Lidl is flink lager dan vorig jaar. Kostte vorig jaar een verpakking met acht poters nog € 1,19, nu is dat nog maar € 0.99.

Dat is een daling van 17%. Elke jaar rond begin maart verkoopt Lidl gedurende een week pootgoed in een verpakking met acht knollen. Food&Agribusiness vroeg Lidl naar de reden van de forse prijsdaling, maar daar doet Lidl geen uitspraken over. Ook wil de woordvoerder niet kwijt welk poogoedhandelshuis de poters levert en hoeveel ton pootgoed Lidl in Nederland denkt te verkopen met de pootgoedactie. “Wij doen geen uitspraken over afspraken die we maken met leveranciers.” Wel geeft Lidl prijs welke rassen het verkoopt: Melody, Hansa, Antonia, Annabelle, Muse, Triplo, Mozart, Jazzy, Connect, Regina, Taisiya, Esmee en Bio Sevilla.

Poters uit Duitsland

De poters zijn overigens van Duitse origine, blijkt na een blik op de verpakking in een Lidl-winkel. Het zakje bevat namelijk geen pootaardappelen, maar Pflanzkartoffeln. De leverancier blijkt Gartenland GmbH Aschersleven uit Essen.

Kiloprijs nog hoog

Ondanks de prijsdaling is de kiloprijs van het pootgoed nog hoog. De poters worden verkocht per acht knollen voor € 0,99. Per 100 kilo komt dat neer op € 282. Ter vergelijking, Bintje in de maat 35-45 millimeter kost nu op de beurs van Middenmeer € 50 per 100 kilo. En die prijs is al relatief hoog, want een paar maanden terug kostte Bintje-pootgoed zo’n € 30 tot € 35 per 100 kilo.

Knuivers
Martijn Knuivers Redacteur
Meer over

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.