Prijs ramlammeren blijft met moeite overeind

10-12-2019 | |
Foto:Mark Pasveer
Foto:Mark Pasveer

De aanvoer van kwalitatief goede rammen was ruim in Leeuwarden, waardoor de prijsdruk toenam.

Vanwege de vele regenval van de afgelopen week was de aanvoer van zwaardere rammen wat ruimer. Deze dieren lopen het natte gras in de weilanden plat, waardoor er minder gras staat om te grazen. Schapenhouders zien zich dan genoodzaakt om wat meer dieren af te voeren, omdat er niet voldoende voer beschikbaar is. Dat verklaart de ruimere aanvoer op de veemarkt.

Prijzen niet in beweging ondanks ruimere aanvoer

De prijzen op de markt van dinsdag 10 december kwamen ondanks die ruimere aanvoer niet in beweging. Dat houdt in dat de notering voor zware rammen (boven 25 kilo) blijft staan op € 102,50 tot € 117,50 per dier.

Het is al de vijfde week op rij dat de prijzen voor de zwaarste ramlammeren niet veranderen. Voor de zwaarste ooien wordt nog altijd maximaal € 97,50 per dier betaald.

Lees verder onder de grafiek.

Handelaren verwachten dat de prijzen wel stand kunnen houden de komende weken, maar dan moet het aanbod niet veel groter worden. De weervoorspellingen beloven veel regen deze week, dus handelaren schatten in dat de aanvoer op de markt in Leeuwarden in ieder geval niet veel kleiner wordt. Wat dat betreft lijkt een stabiele prijs voor de zwaarste rammen momenteel het hoogst haalbare.

Prognose: maximaal stabiel.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer