Prijs rosékalf komt niet van plek

16-01-2020 | |
Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

Het beeld in de rosévleesmarkt verandert nauwelijks. De prijzen maken een pas op de plaats.

Handelaren melden exact hetzelfde als vorige week. Voor jongrosékalveren wordt tot € 3,75 per kilo geslacht gewicht betaald, terwijl de notering voor oudrosékalveren op maximaal € 3,55 per kilo geslacht gewicht blijft staan. En voorlopig wordt hierin weinig verandering verwacht. Als de prijzen al zouden gaan bewegen, dan eerder omlaag dan omhoog.

Dat er weinig ruimte naar boven toe is, heeft te maken met een ruim aanbod aan rund- en kalfsvlees. Daardoor is het voor vleesverkopers lastig om een hogere prijs te realiseren voor hun product. De kans dat men zich daarmee uit de markt prijst, is wat groter op dit moment. Qua volumes loopt het vlees nog wel goed weg, dus van grote prijsdruk is ook geen sprake.

Meer ruimte om te slachten

Het aanbod aan jongrosékalveren is goed te behappen op dit moment. Omdat het aanbod aan blankvleeskalveren wat minder ruim is dan rond de feestdagen, hebben slachterijen wat meer ruimte om jongrosékalveren te slachten. Bij de oudrosékalveren is het aanbod voldoende bij de huidige vraag en dat zorgt voor een ontspannen situatie in de handel.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer