Prijs rosévleeskalveren blijft stabiel

Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De prijs van rosékalveren maakt een pas op de plaats. Vanaf de laatste weken van mei zijn de prijzen van jongrosés flink gestegen met 40 cent.

Hierbij speelt het versoepelen van de coronaregels een belangrijke rol. De snelle prijsstijging van de rosékalveren die slachterijen doorberekenen in het kalfsvlees, wekt weerstand bij afnemers op. Restaurants hebben lang dicht gezeten en bestellen kleine hoeveelheden om hun kosten te drukken, of men zoekt goedkopere alternatieven. Dat drukt op het moment zwaar op de kalfsvleessector.

Aanbod oudrosés stijgt in juli

Het slachten van blankvleeskalveren gaat bij slachterijen die deze dieren ook slachten voor. De verwachting is dat er in juli door de TVL-regeling veel oudrosés worden aangeboden, waardoor de prijs ook zomaar weer een stap terug moet doen. Dat allemaal maakt dat de vooruitzichten wat minder rooskleurig zijn voor de komende tijd. De starterprijzen reageren nog steeds op de stijgende nukaprijzen en komen deze week € 5 hoger uit tot maximaal € 280 per dier.

Prognose: prijshoudend.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman RedacteurBeheer