Prijs slachtkoe geeft geen krimp

09-03-2020 | |
Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

Met een aanvoer van 85 koeien en 2 stieren was de veemarkt in Bunnik maandag 9 maart niet overdreven rustig, maar het liep zeker geen storm.

In de prijsvorming was geen beweging te bespeuren. In de afgelopen maand zijn de meeste uitgemolken koeien steeds voor dezelfde tarieven van de hand gegaan. Alleen in de categorie P was eind februari lichte verhoging, met € 0,05 per kilo, vanwege het uitgesproken krappe beschikbaarheid van koeien.

Inkopers voorzichtig

De koeien zijn deze week vlot verkocht in Bunnik, maar in het algemeen zijn de inkopers voorzichtig. De vleesmarkt loopt nog steeds niet vlot, inkoop is momenteel vooral een zaak van de korte termijn, gezien de onzekerheid (angst voor prijsval) in alle branches over de gevolgen die de corona-problematiek kan hebben. In Duitsland stabiliseren de prijzen voor slachtkoeien, net als die voor de jonge vleesstieren.

Magere koeien waren in Bunnik weinig voorhanden, de meeste aangeboden dieren waren goed bevleesd. De melkveehouders zijn nog steeds zuinig op hun dieren, gezien de ook na de recente lichte prijsverlaging nog zeer hoge prijs van nieuw melkvee. Een koe van de eerste kwaliteit kost nu ruim € 300 meer dan vorig jaar maart en ten opzichte van 2 jaar geleden € 650.

Prognose: prijs gelijk.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Kwakman
Jack Kwakman Freelance redacteur


Beheer