Prijs slachtkoe gelijk aan vorige week

05-12-2019 | |
Archiefbeeld van de veemarkt in Leeuwarden. Het aanbod aan slachtkoeien is niet heel ruim, terwijl de dieren goed gevraagd zijn. - Foto: Anne van der Woude
Archiefbeeld van de veemarkt in Leeuwarden. Het aanbod aan slachtkoeien is niet heel ruim, terwijl de dieren goed gevraagd zijn. - Foto: Anne van der Woude

Hoewel redelijk wat koeien werden aangeboden, bleven de prijzen stabiel op de veemarkt Leeuwarden.

De stemming op de veemarkt in Leeuwarden was goed woensdagavond 4 december. De aangeboden slachtkoeien werden redelijk vlot verkocht. Een hogere prijs zat er vanwege een wat ruimere aanvoer niet in. Voor een P-kwaliteit slachtkoe werd net als vorige week € 2,25 tot € 2,60 per kilo geslacht gewicht betaald.

Grote prijsdruk van ketel

De vleeshandel valt nog altijd wat tegen, maar de grote prijsdruk lijkt inmiddels wel van de ketel. Een stap omhoog is daarentegen weer te hoog gegrepen. Handelaren hopen dat door de hogere varkensprijzen in de vleesmarkt ook de prijzen van rundvlees een stap omhoog kunnen maken. Tot op heden is dat effect volgens slachterijen echter beperkt.

Geen verandering

Handelaren verwachten niet dat de prijzen richting het einde van het jaar nog veel gaan veranderen. Het aanbod gaat niet plots heel veel ruimer worden. Dat zou eigenlijk het enige kunnen zijn dat de prijzen nog naar beneden zou kunnen drukken. Maar, zoals handelaren al aangeven, wordt een duidelijke groei in het aanbod niet verwacht.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer