Doorgaan naar artikel

Prijs slachtkoe gelijk in korte slachtweek

Foto: Canva premium

Foto: Canva

Het is een korte week voor de slachtkoeienmarkt.

Door Koningsdag is de marktdag in Leeuwarden verplaatst naar dinsdagavond 25 april. Dat heeft direct gevolgen voor de aanvoer. Die bedraagt slechts 205 dieren. Ten opzichte van de marktdag vorige week is dat een daling van 90 slachtkoeien. Dit gaf wat extra dynamiek tijdens de handel en werden de aangeboden dieren nog vlot verkocht.

Stevige aanvoer

In de rechtstreekse aanvoer blijft het aanbod nog steeds flink. Dat leidt soms tot enige verbazing, want doorgaans is de herfst de tijd dat melkveehouders wat strenger selecteren in hun veestapel. Maar handelaren merken op dat stallen toch ook nog steeds goed gevuld blijven en melkveehouders melken flink door. Slachterijen werken in de resterende dagen volop door om het aanbod slachtkoeien weg te kunnen werken.

In Duitsland is de slachtkoeienmarkt vaster en is het lastiger om de slachtkoeien geslacht te krijgen. Langzamerhand kruipen prijzen in Duitsland op en dat zou moeten zorgen voor een zuigende werking naar Nederlandse slachtkoeien. Op dit moment lijkt dat nog niet te gebeuren.

Vraag naar rundvlees moeizaam

Terug in Nederland lijkt de vraag naar rundvlees moeizaam te verlopen. Zou de rundvleesmarkt echt slecht zijn, dan hadden de prijzen voor slachtkoeien allang wat meer stappen naar beneden hebben gezet. De verwachting is dat het aanbod wat terugloopt de komende week, waardoor prijzen zeker stabiel blijven.

Prognose: gelijke prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin