Prijs slachtkoe komt niet van zijn plek

02-07-2020 | |
Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

Het aanbod aan slachtkoeien lag in Leeuwarden woensdagavond weer boven de 400 dieren. Tot een verandering in de noteringen kwam het niet.

De handel begon behoorlijk stroef. Een prijsdaling leek daarmee onvermijdelijk, maar uiteindelijk kwam de handel toch wat op gang en was er nog wat concurrentie voor flink wat dieren. Dat de handel toch nog redelijk vlot verliep, zorgde ervoor dat de prijzen overeind konden blijven. Handelaren verwachten dat dit de komende weken ook zo blijft.

Meer aanbod

Dat er wat meer dieren werden aangeboden op de markt in Leeuwarden, was volgens handelaren het gevolg van de grasoogst in het Noorden van Nederland de afgelopen weken. Daardoor hadden melkveehouders wat minder aandacht in het afvoeren van afgemolken koeien. Woensdagavond werd een soort inhaalslag gemaakt.

Stabiele prijzen

Tot een verandering in de prijzen kwam het dus niet. Voor een O-kwaliteit slachtkoe werd €2,70 tot €2,90 per kilo geslacht gewicht betaald, terwijl de bovenkant van de notering voor een P-kwaliteit op €2,70 per kilo staat. Handelaren houden voor de komende weken rekening met stabiele prijzen. Als het aanbod krap is, kan er misschien nog een plusje worden genoteerd.

Prognose: stabiel.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer