Prijs slachtkoe Leeuwarden gelijk

De handel in slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden verliep stroef. Verkopers hadden hun zinnen gezet op een plus in de prijzen.

Kopers waren niet bereid om mee te gaan. Er werden 430 dieren aangevoerd op de markt woensdag. Dat zijn er 70 meer dan de week ervoor. Ten opzichte van 2019 is de aanvoer ongeveer gelijk. Een koe van O-kwaliteit noteerde € 2,80 tot € 3, dat is gelijk ten opzichte van de week ervoor. De rechtstreekse aanvoer van koeien naar slachterijen is nog steeds hoog. Zij hebben nog steeds moeite om vlees te verkopen. Daarom hebben de slachterijen de vleesprijzen met 5 cent moeten verlagen.

Slechtere afzet luxe vlees

Vooral het luxere achtervlees vindt moeizamer zijn weg naar de horeca. Normaliter loopt de vraag al terug na de vakanties. Nu het herfstseizoen aanbreekt met slechter weer en een toenemende aantal coronagevallen, zijn mensen terughoudender om een tafeltje binnen te reserveren. Het goedkopere voorvlees wordt relatief beter verkocht, maar over het hele karkas resulteert dit niet in een hogere prijs. De handel blijft ook in de komende week moeizaam en een sterk krimpende aanvoer kan een prijsdaling tegengaan.

Prognose: prijzen onder druk.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.