Prijs slachtkoe maakt pas op de plaats

Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De slachtkoeienmarkt heeft de laatste weken prijsstijgingen doorgemaakt door een zeer terughoudend aanbod. Dat lijkt op het moment wat te temperen.

Vee&Logistiek verhoogde de noteringen nog over de hele linie met 5 cent. Een koe van O-kwaliteit kwam op basis van de gedane handel uit tussen € 2,55 en € 2,95 per kilo geslacht gewicht. In Duitsland is het aanbod ook erg laag en past hierdoor slecht bij een goede vraag vanuit de supermarkten. Een O3-slachtkoe noteerde vorige week € 2,88 per kilo, een plus van 3 cent. Voor deze week verwachten de Nederlandse slachterijen dat de prijzen in de vleeshandel niet verder gaan stijgen. Op de veemarkt in Bunnik was het al merkbaar rustiger in de handel. Afgelopen maandag werden 91 slachtkoeien aangevoerd, dat waren er evenveel als op de marktdag een week eerder.

Kleine prijsveranderingen

Worstkwaliteit en R-kwaliteit slachtkoeien werden nog een paar centen duurder verkocht, maar voor de rest bleven de kwaliteiten gelijk in prijs. Voor de komende weken blijft het aanbod laag, maar zijn prijsverhogingen moeizamer te realiseren. Het huidige prijsniveau lijkt hierdoor de komende weken een vaster karakter te krijgen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.