Prijs slachtkoe veert op in Leeuwarden

14-11-2019 | |
Foto: Bert Jansen - Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

De veemarkt in Leeuwarden schreef woensdagavond hogere prijzen voor slachtkoeien op.

Hoewel er ten opzichte van de markt van vorige week nagenoeg evenveel dieren werden aangeboden, gingen de prijzen voor de koeien op markt in Leeuwarden met 5 cent omhoog. Voor een P-kwaliteit slachtkoe komt de prijs daarmee op € 2,20 tot € 2,55 per kilo geslacht gewicht. Daarmee werd de prijsdaling van vorige week weer weggepoetst.

Lastig om markt richting te geven

Dat er nu weer 5 cent bij de notering op komt, toont aan dat het momenteel lastig is om de markt richting te geven. De maximumprijs voor een P-kwaliteit slachtkoe beweegt zich al meer dan tien weken tussen de € 2,50 en € 2,65 per kilo geslacht gewicht. Een prijsdaling in de ene week, wordt opgevolgd door een prijsstijging een week later of andersom.

Aanbod niet heel groot

Handelaren merken wel op dat het aanbod nog altijd niet heel erg groot is. Melkveehouders houden hun vee langer vast in verband met de onduidelijkheid omtrent het hele stikstofdossier. Daarnaast is het vervangen van melkvee, zeker voor melkveehouders met een beperkte jongveestapel, relatief duur. Melkveehouders houden hun vee dus liever wat langer aan.

De vleeshandel wil nog altijd niet vlotten en zorgt voor prijsdruk. Dat maakt dan ook dat handelaren verwachten dat de prijsstijging, als deze al zou komen, beperkt blijft.

Prognose: stabiele markt.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer