Doorgaan naar artikel

Prijs slachtkoe zakt door ruimer aanbod

Foto: Herbert Wiggerman premium

Foto: Herbert Wiggerman

Het positieve sentiment van een week eerder bij de prijzen van slachtkoeien krijgt deze week geen vervolg.

Op de veemarkt in Woerden was een plusje nog mogelijk, maar vanaf dinsdag 29 augustus nam de aanvoer van slachtkoeien toch snel weer toe. Slachterijen krijgen ook in de rechtstreekse aanvoer veel mee dieren dan een week eerder.

Noteringen zakken

Op de veemarkt in Leeuwarden worden woensdagavond 30 augustus 90 slachtkoeien meer aangevoerd tot een totaal van 330 dieren. Een handelaar meldt dat de handel vlot verliep, ondanks 5 cent verlaging van de noteringen. En koe van O-kwaliteit staat genoteerd tussen € 3,95 en € 4,45 per kilo geslacht gewicht.

In Duitsland lijkt ook de aanvoer toe te nemen en in tegenstelling tot eerder in augustus komt er prijsdruk op de prijzen voor slachtkoeien. In de vleesverkopen blijft het rustig. Aanvulling van voorraden in de retail zorgt voor extra vraag, maar dat gaat niet gepaard met hogere prijzen. Zoals vorige week al door handelaren opgemerkt: het aanbod bepaalt op het moment de prijs. Zonder echt een negatief signaal af te geven, verwachten ze voor de komende week prijsdruk doordat nog een ruim aanbod van slachtkoeien wordt verwacht.

Prognose: prijsdruk.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin