Prijs slachtkoeien beweegt minimaal

Met een aanvoer van slechts 46 koeien en drie stieren was de activiteit op de veemarkt in Bunnik nogal beperkt op maandag 20 juli.

Op de veemarkt in Leeuwarden hebben de prijsnoteringen zich in de afgelopen weken verschillend ontwikkeld voor de categorie├źn worst- en P-koeien en de betere kwaliteiten. Daaruit blijkt een geleidelijk hogere waardering voor het luxere vlees, passend bij enigszins aantrekkende horeca-activiteit.

In Bunnik maken de prijzen echter al een maand pas op de plaats. In doorsnee was het aanbod in Bunnik kwalitatief dan ook behoorlijk, met relatief weinig worstkoeien. Het geringe volume van de aanvoer heeft in deze periode minder effect, doordat in zowel de slachterij als in de vleesverwerkende sector nu ook vakanties invloed krijgen. Als gevolg daarvan staat er niet zoveel druk op de ketel om voldoende vee in te kopen om de slacht- en verwerkingscapaciteit rendabel te benutten. Vanuit de sector is mede vanwege drukke werkzaamheden op het land ook niet veel extra selectie van uitgemolken koeien te verwachten.

Lees verder onder de grafiek.

Duitsland

Op de Duitse markt voor slachtrunderen zijn de vorige weken over de hele linie de prijzen nog wat naar beneden gegaan. Daar zal dus eerder een drukkende dan prijsstimulerende invloed van uitgaan. Het is voor de rundvleesverkoop ook een traditioneel rustige periode.

Prognose: prijzen gelijk.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.