Prijs slachtkoeien blijft op laag niveau

10-08-2020 | |
Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

Op de veemarkt in Bunnik brachten slachtkoeien met O-kwaliteit € 2,50 tot maximaal € 2,80 per kilo op.

De handel in slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik was bijzonder rustig. Het was een typische zomermarkt, waarbij het snikhete weer niet uitnodigde. Slachtkoeien met O-kwaliteit brengen € 2,50 tot maximaal € 2,80 per kilo op. Zo is de prijs al een aantal weken ongewijzigd, maar nog steeds op een te laag prijsniveau. Vorig jaar noteerde dezelfde categorie nog zo’n 15 cent per kilo meer. Het aantal aangeboden dieren daalde naar 41 slachtkoeien. Vorige week op 3 augustus lag het aantal nog op 72 slachtkoeien. Ook ten opzichte van voorgaande jaren is dit een erg laag aantal.

Weinig vraag naar vlees

Aan de vraagzijde is het eveneens rustig. Slachterijen draaien in verband met de zomervakantie nog steeds op een kleinere capaciteit, maar kunnen het aantal te slachten dieren met gemak aan. En als vraag en aanbod zo met elkaar in evenwicht zijn, zijn prijsveranderingen niet aan de orde. De komende weken lijkt er nog weinig beweging in de markt te komen.

Het is afwachten hoe de coronamaatregelen zich met name in de horeca ontwikkelen. Als de situatie niet verandert ten opzichte van nu, is de verwachting dat aan het einde van de zomer een prijsherstel mogelijk is.

Prognose: Weinig handel, stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer