Prijs slachtkoeien op veemarkt onder druk

25-08 | |
Slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden. - Foto: Anne van der Woude
Slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden. - Foto: Anne van der Woude

Een O-kwaliteit slachtkoe staat genoteerd tussen € 4,65 en € 5,05 per kilo geslacht gewicht.

De slachtkoeienmarkt is wat weerbarstiger dan ingeschat. Aan het begin van de week bleven de noteringen op de veemarkt in Bunnik nog gelijk. Afgelopen woensdag liet veemarkt Leeuwarden wat minnetjes zien op de noteringen. P- en worstkoeien leverden 10 cent in op de noteringen en van R-, en O-kwaliteiten zakten de ondergrenzen met 10 cent.

Uiteindelijk staat een O-kwaliteit slachtkoe genoteerd tussen € 4,65 en € 5,05 per kilo geslacht gewicht. Er zijn 275 slachtdieren aangevoerd, dat zijn er 5 minder dan een week eerder.

Rechtstreekse aanvoer prioriteit

In de slachterijen is het rechtstreekse aanbod aan slachtdieren goed te verwerken. Maar door krappe personele bezetting van de slachterijen en verwerkende bedrijven, is het een uitdaging om het proces door te laten lopen. Dat consumenten terugkeren van vakantie, geeft nog geen grote boost in de vraag naar rundvlees.

Het najaar is vaak de tijd dat meer melkkoeien worden aangeboden. Doordat veel melkveestallen goed bezet waren, wordt een wat groter aanbod verwacht in de komende tijd. De hitte trekt een grote wissel op het melkvee en kan de aanvoer versterken. De noteringen blijven in de komende week naar verwachting stabiel.

Prognose: gelijke prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer