Prijs slachtkoeien stabiel bij stroeve handel

30-07-2020 | |
Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

De noteringen voor slachtkoeien komen op de veemarkt in Leeuwarden niet in beweging deze week. Van een vlotte handel is nog altijd geen sprake.

Het aanbod is nog altijd niet overdreven ruim. Dat het zomer is, is dan ook terug te zien in de aantallen die worden aangeboden op de markt. Maar tegenover een iets kleiner aanbod staat ook een mindere vraag. Daardoor zit er maar weinig beweging in de prijzen momenteel. En als de prijzen al in beweging komen, is dat vaak een prijsdaling.

Offerfeest

De kleinere slachterijen zijn deze week vooral bezig met het slachten voor islamitische Offerfeest. Ze hebben daardoor weinig ruimte om ook nog extra slachtkoeien te verwerken. Handelaren zagen dat een groot deel van slachtkoeien naar iets grotere buitenlandse slachthuizen ging. Veel leven in de brouwerij was er overigens niet. De koeien werden moeizaam verkocht.

Vleesafzet

Vooral de koeien met minder vleesbedekking lagen niet goed in de markt woensdagavond 29 juli. Het lijkt erop dat de afzet van het magere vlees stroef is momenteel, terwijl de verkopen van iets luxer vlees nog wel aardig lopen. Handelaren houden er rekening mee dat dit beeld ook de komende weken zichtbaar is. En daar passen stabiele prijzen bij.

Prognose: stabiel.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer