Prijs slachtkoeien zet stapje naar beneden

12-01 | |
Slachterijen hebben moeite om het aanbod aan slachtkoeien te verwerken. - Foto: Ronald Hissink
Slachterijen hebben moeite om het aanbod aan slachtkoeien te verwerken. - Foto: Ronald Hissink

De slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden laten een daling in de notering zien. Een koe van O-kwaliteit staat genoteerd tussen € 4,15 tot € 4,55 per kilo geslacht gewicht.

Ten opzichte van een jaar eerder staat de notering zo’n 45 cent per kilo lager. De aanvoer van slachtdieren bedraagt 320 dieren, dat zijn er 30 minder dan in de eerste week van januari. De vraag is rustig deze week.

Rundvleesvoorraden weer aangevuld

De meeste rundvleesvoorraden zijn weer aangevuld na de drukke periode aan het einde van het jaar. Ook in de rechtstreekse aanvoer is het een stuk rustiger. Slachterijen hebben moeite om het aanbod aan slachtkoeien te verwerken en moeten soms al slachtkoeien doorschuiven naar andere dagen. Hierbij is de aanvoer direct in het nieuwe jaar al stevig. Volgens een handelaar hebben melkveehouders hun uitgeselecteerde koeien opgespaard in de laatste weken van het oude jaar.

In Duitsland is het aanbod aan uitgemolken koeien juist laag en is de vraag prima. Hierdoor kunnen de prijzen van slachtkoeien weer een stapje naar boven zetten. Voor de komende week lijkt een stabiele prijs in Nederland nog het hoogst haalbare.

Prognose: stabiel tot lagere prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer