Prijs varkensbrok staat voor lichte stijging

14-11-2019 | Laatste update op 11-03 | |
Foto: Hans Prinsen -
Foto: Hans Prinsen

De prijs voor varkensbrok lag in oktober op € 23,55 per 100 kilo. Dat was een daling van 15 cent ten opzichte van september. Veevoedersadviesbureau Stigevo verwacht dat de prijs licht gaat stijgen.

Ten opzichte van de maand september zijn de prijzen van grondstoffen met bijna 3% gestegen en liggen nu op een niveau waar de ruimte voor lagere voerprijzen nihil is. Met het oog op de termijnprijzen van grondstoffen houdt Stigevo voor de komende zes maanden rekening met een voerprijsstijging van een paar kwartjes.

Hogere graanprijzen drukken notering varkensbrok omhoog

De oorzaak van de hogere prijzen van grondstoffen is volgens Stigevo vooral te zoeken in de granen. De graanprijzen zijn vanaf het dieptepunt in september behoorlijk gestegen onder invloed van een goede exportvraag en stijgende wereldmarktprijzen. Omdat varkensbrok voor het grootste deel uit graan en graanproducten bestaat, heeft een prijsstijging van graan een behoorlijke invloed op de kostprijs van het voer.

Het aanbod aan graan is ruim voldoende de komende maanden. Vanaf het huidige niveau is er daarom meer ruimte omhoog dan omlaag in de prijzen.

Prognose: lichte prijsstijging.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

van Dijk
Arie van Dijk Directeur agrarisch adviesbureau StigevoBeheer