Prijs worstkoeien hoger bij klein aanbod

20-06 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De handel in slachtkoeien bereikt een stabiele situatie. Op de veemarkt in Bunnik werden 44 slachtdieren aangevoerd. De handel was erg rustig en voor de meeste kwaliteiten blijven de noteringen gelijk.

De vleeshandel kampt nog met een zeer rustige vraag naar rundvlees. Alleen voor de worstkoeien wordt een plusje van 5 cent opgetekend. Eerste kwaliteit worstkoeien staan op de veemarkt genoteerd op € 3,85 tot € 4.25 per kilo geslacht gewicht.

Rustig aanbod

In de rechtstreekse handel bleven de noteringen vorige week gelijk. De vraag is nog steeds heel terughoudend, maar doordat veel melkveehouders activiteiten op het land hebben, is het aanbod ook heel rustig. In Duitsland hebben de slachtkoeienprijzen flinke stappen naar beneden gezet, maar lijken nu ook in een stabiele situatie terecht te komen. De verwachting is dat de prijzen deze week een bodem bereiken. Ook hier is een terughoudend aanbod de oorzaak van.

In Nederland blijft het aanbod in de komende weken naar verwachting terughoudend. Dat maakt dat door de aanbrekende vakanties weinig vraag naar rundvlees is, maar dat de prijzen op het huidige niveau blijven schommelen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer