Prijs zuiglammeren onder druk

15-06 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Notering zuiglammeren daal € 5 per dier. Prijzen blijven de komende week nog onder druk staan.

De handel in lammeren staat onder druk. In navolging op de veemarkt in Bunnik, stelt de noteringscommissie de notering voor zuiglammeren naar beneden bij. Een zuiglam van eerste kwaliteit noteert tussen de € 100 en € 130 per dier. Dat is een daling van € 5. Het prijsniveau is eigenlijk nog steeds hoog en er is weerstand bij inkopers voor de hoge vleesprijzen. Europees gezien verslechtert de concurrentiepositie van Nederland door de relatief hoge prijzen. Alternatieven, zoals rund- en kalfsvlees, komen nu ook nadrukkelijk in beeld.

Lees verder onder de grafiek.

Geen notering overhouders

Het aantal dieren dat werd aangevoerd lag op 1.027. Dat zijn 143 dieren minder. De veemarkt is gestopt met de notering van lammeren die vorig jaar geboren zijn. Overhouders worden nog wel aangeboden, maar dat aantal is verwaarloosbaar. De oude schapen werden over de hele linie juist nog € 5 per dier duurder. Het aanbod van oude schapen is klein en de vraag naar shoarmavlees is nog steeds prima. Het is de vraag of een verdere prijsdaling mogelijk is. Er is gras voldoende, waardoor schapenhouders geen haast hebben de dieren te verkopen. De prijzen blijven echter de komende week nog onder druk staan.

Prognose: aanhoudende prijsdruk.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman RedacteurBeheer