Doorgaan naar artikel

Prijsconflict Suiker Unie en Superunie opgelost

Foto: ANP

Foto: ANP

De boycot van suikerproducten van Suiker Unie door inkoopcombinatie Superunie is voorbij. Dat bevestigt directeur van Suiker Unie Paul Mesters.

“Vorige week zijn de onderhandelingen vlot getrokken en daar zijn we erg blij mee”, aldus Mesters.

Superunie haalde enkele producten van het merk Van Gilse, waaronder de suikerklontjes en de kilopakken, uit de schappen omdat de inkoopcombinatie het niet eens was met de prijsverhoging die Suiker Unie doorvoerde voor zijn producten. Het bedrijf voerde de prijsverhogingen door vanwege ontwikkelingen op de suikermarkt.

Op de vraag wat heeft geleid tot het feit dat de twee partijen er nu wel uit zijn gekomen, antwoordde Mesters: “Beide partijen zaten constructief in het gesprek, we wilden allebei graag tot een oplossing komen.” Over eventuele concessies die gedaan moesten worden, door ofwel Superunie of Suiker Unie, wilde Mesters geen uitspraak doen.

Suiker Unie: boycot had minimale invloed

De boycot heeft minimale invloed gehad op Suiker Unie. “De alternatieve producten die in de schappen liggen, komen ook vaak uit onze fabriek. In het uiterste geval zijn consumenten naar een andere supermarkt gegaan, waar de Van Gilse-producten wel te krijgen waren.” Over de tijdsduur van de overeenkomst die nu gesloten is, wilde Mesters geen details kwijt: “Het in ieder geval over een langere termijn.”

Superunie is na Albert Heijn de grootste inkoper op de Nederlandse retailmarkt wat betreft marktaandeel. Superunie is de inkoopcombinatie van dertien supermarktformules, zoals Plus, de combinatie van Dirk en Dekamarkt (Retailconsult), Coop, Deen en Hoogvliet. Het marktaandeel van Superunie is ongeveer een kwart van de Nederlandse supermarktomzetten in 2019, volgens marktonderzoekers zoals IRI en Nielsen.

Beheer
WP Admin