Prijsdruk op rosévleeskalveren neemt iets af

05-03-2020 | |
Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

Hoewel van een hosannastemming nog geen sprake is, loopt de handel in rosévleeskalveren iets vlotter dan verleden week. Dat stemt tevreden.

Handelaren zien dat vooral het aanbod aan jongrosévleeskalveren iets kleiner wordt. Dat geeft de slachthuizen wat lucht. Zeker eind februari is het altijd even passen en meten om kalveren nog als jongrosé geslacht te krijgen. Dat het aanbod iets kleiner wordt, betekent volgens slachterijen niet dat er geen sprake meer is van een overaanbod. Kortom: het aanbod moet nog verder slinken.

Vleesafzet voldoende, maar kan beter

Qua volumes komen uit de vleeshandel weinig klachten, maar door het ruime aanbod aan rosékalveren moet er nog altijd vlees de koelhuizen in. De hoop leeft dat het aanbod aan kalveren de komende weken wat minder groter wordt, terwijl Pasen voor wat extra afzet moet zorgen. Het coronavirus zorgt echter wel voor de nodige onzekerheid. De vraag is of belangrijke afzetgebieden vlees blijven vragen.

De prijs voor jong- en oudrosékalveren blijft staan. Voor jongrosékalveren wordt nog altijd gerekend met € 3,55 tot € 3,60 per kilo geslacht gewicht, terwijl de notering voor oudrosékalveren op € 3,45 tot € 3,50 per kilo geslacht gewicht.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je op foodagribusiness.nl/markt.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer