Prijsdruk oudrosékalveren nog niet voorbij

09-06 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De markt van oudrosés blijft last houden van een groot aanbod vleeskalveren. Daardoor dalen prijzen met 5 cent naar € 4,85 per kilo geslacht gewicht.

De druk op de oudrosés is al enkele weken voelbaar. De komende weken wordt nog een groot aanbod verwacht, terwijl slachterijen moeite hebben om maximaal te slachten. De markt van jongrosé is een stuk vriendelijker waardoor prijzen gemakkelijk stabiel blijven tot een niveau van € 5 per kilo geslacht gewicht.

De kalvermarkt wordt niet ondersteund vanuit de vleesafzet. Het voorvlees blijft goed aan prijs maar op de andere delen van het kalf zit prijsdruk. Een positief puntje is dat er flink herbevoorraad wordt na de Pinksterdagen.

Starters

Ook de starters noteren stabiel op een niveau tot € 355 per kalf. Daarmee lijkt definitief de bovenkant van de markt bereikt. Sommige handelaren spreken zelfs van een correctie naar beneden maar dat is nog wat voorbarig. Feit is wel dat de moeizame rosémarkt in combinatie met prijsdruk op de nuchtere kalveren ook het sentiment in de markt van starters niet onberoerd laat.

Prognose: druk op oud rosé; jong rosé en starters stabiel.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer