Prijsplafond dichtbij in blankvleesmarkt

29-11-2019 | |
Foto: Henk Riswick -
Foto: Henk Riswick

De prijs voor blankvleeskalveren schurkt tegen het plafond aan.

Handelaren zien dat de ruimte voor hogere prijzen voor blankvleeskalveren beperkt is. De markt loopt nog altijd vlot door, maar het lijkt er niet op dat er nog veel rek in de prijs zit. De maand december is doorgaans een maand waarin het om volumes draait en niet zo zeer om het verhogen van de prijzen. De meeste afspraken daarover zijn al wel gemaakt.

Prijzen klasse O+ tot en met P-

Voor een blankvleeskalf in de klasse O+ tot en met P- ligt de prijs nu op € 4,59 per kilo geslacht gewicht. Dat lijkt een stabilisatie, maar de onderkant van de notering is opgetrokken tot aan die € 4,59 per kilo. Vorige week stond de onderkant van de notering nog op € 4,54 per kilo geslacht gewicht. Daarmee heeft de prijs inclusief btw nu de grens van € 5 per kilo gepasseerd. Daar werd al een tijdje op gemikt.

Lees verder onder de grafiek.

Krapte in Italië en Frankrijk

Zoals gezegd gaat het in de komende weken vooral om volumes in de markt. Vanuit Frankrijk en Italië wordt nog wel krapte gemeld, dus daar blijven de Nederlandse vleesverkopers van profiteren. Wellicht dat aan deze kant van de markt nog wel wat hogere prijzen kunnen worden gerealiseerd. Maar over het algemeen lijkt de rek er voor dit jaar wel even uit.

Prognose: stabiel tot licht stijgende prijzen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer