Prijsplafond doemt op in rosévleesmarkt

25-06-2020 | |
Vleeskalveren bij hun voerbak. - Foto: Hans Prinsen
Vleeskalveren bij hun voerbak. - Foto: Hans Prinsen

De prijs voor jongrosékalveren zet nog een stap omhoog, maar de rek lijkt er wel een beetje uit te zijn. De vraag naar kalfsvlees wil nog niet écht op gang komen.

De vraag naar kalfsvlees vanuit de horeca valt tegen. Hoewel de horeca, zij het met de nodige beperkingen, weer open is, zien slachterijen nog niet de gewenste volumes vlees afgenomen worden. De consument gaat nog niet zo maar weer uit eten. De beperkende maatregelen zijn dus versoepeld, maar leiden nog niet tot het gewenste herstel van de kalfsvleesconsumptie.

Aanbod wel te plaatsen

Het aanbod aan jongrosékalveren wordt nog wel goed opgenomen door de slachthuizen. Dat gebeurt voor prijzen die oplopen tot €2,75 per kilo geslacht gewicht. In de markt voor oudrosékalveren zijn de rundveeslachters nog altijd actief. Voor deze kalveren liggen de prijzen uiteen van €2,60 tot €2,70 per kilo geslacht gewicht.

Rek uit de prijzen

Handelaren verwachten dat de prijzen de komende weken niet veel verder stijgen. Daarvoor is een verbetering van de vleesafzet nodig en dat is doorgaans niet het geval in de zomermaanden.


Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer