Prijsstijging blankvleeskalveren blijft uit

Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Het sentiment bij de integraties was aan het begin van vorige week nog positief.

De leeftijd van de kalveren was aan het einde van vorig jaar drastisch verlaagd en zou een zeer gunstige uitgangspositie voor de slachterijen bieden. Het aanbod in deze weken is ook niet te groot. Echter, de gehoopte verhoging in de prijs kon niet worden ingezet. De vraag bleef uit en verplaatste zich naar het goedkopere voorvlees. En daar zijn niet zomaar grote prijsverhogingen realiseerbaar.

Europese vraag slecht

De vraag vanuit Europa is slecht, bijna alle voor Nederland belangrijke landen kampen met zware coronaregels. De onzekerheid die in de vleeshandel zit, is moeilijk te doorbreken. Alleen in Frankrijk blijft het door een krap aanbod positief. Echter met alleen de handel met de Fransen krijgen de verkopers de prijsverhoging er niet op. Zeker niet omdat men voorkeur heeft voor het inlandse kalfsvlees. Hierdoor bleven de prijzen voor de blankvleeskalveren nagenoeg gelijk en moet de sector weer langer wachten op een mogelijk prijsherstel.

Prognose: gelijke prijs.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.