Prijsstijging blankvleeskalveren ten einde

09-12-2022 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De boerderij-notering van blankvleeskalveren blijft deze week stabiel op een niveau van € 5,80 (excl. btw) per kilo geslacht gewicht.

Het werd in de markt al even verwacht maar is nu gebeurd; de plus van 5 cent per kilo van vorige week was hoogstwaarschijnlijk de laatste verhoging van dit jaar. Deze week blijven prijzen in ieder geval gelijk en gaan op dit niveau het jaar uit. Dat is andere jaren in december ook vaak het geval. Dit prijsniveau betekent dat de noteringen zo’n 63 cent per kilo hoger liggen dan eind vorig jaar.

Kerstverkopen gestart

De vleesverkopen voor de kerstperiode zijn inmiddels gestart en lopen vlot door. Dat geldt volgens vleesverkopers voor alle kalfsvleessoorten. Typerend voor deze periode in het jaar is het wegzetten van volumes waarbij met prijzen weinig gebeurt. In Duitsland zijn prijzen nog wel wat gestegen en ook in Frankrijk worden de kalveren duur betaald. Dat is met name voor de inlandse vleeskalveren het geval. Heel Europa kampt met een krap aanbod kalveren waardoor prijzen gemakkelijk gelijk blijven of nog doorstijgen.

Prognose: stabiele noteringen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer