Prijzen bijproducten dalen licht

14-04 | |
Foto: Ton Kastermans Fotografie
Foto: Ton Kastermans Fotografie

De meeste productprijzen zijn behoorlijk gunstig wat voederwaardeprijzen betreft, echter ligt het absolute prijsniveau hoog. Dat begint nu weer wat te veranderen.

Tarwegistconcentraten zakken over de hele linie met 10 cent per procent drogestof door voldoende aanbod. Het aanbodsniveau van bierbostel is goed. De levertijden zijn behoorlijk teruggedrongen. Ook een afnemende vraag speelt hierin een rol. Hierdoor zakt ook de prijs van dit product met 10 cent.

Stoomschillen prijshoudend

Aardappelstoomschillen worden steeds beter beschikbaar, maar de vraag naar het product neemt ook toe. In de aardappelzetmeelverwerking werkt men naar het einde van het seizoen toe. Het product wordt via vaste doorvoercontracten geleverd. Als alternatief voor aardappelpersvezels passen erwtenvezels of voeraardappelen in het rantsoen. Corngold is weer leverbaar, de prijs is met 30 cent gezakt. Klanten bij wie verontreinigd product is opgehaald in de afgelopen weken, krijgen voorrang bij de levering van nieuw product.

Stro moeizaam

In de strohandel loopt het merkbaar moeilijker. Het aanbod van alle soorten stro droogt snel op, terwijl de vraag naar het product stevig blijft. Ook de beschikbaarheid van gedorst hooi wordt minder, naarmate het voorjaar vordert. Deze prijzen blijven zeker dit niveau houden, terwijl de bijproductenprijzen juist de andere kant op bewegen.

Prognose: bijproducten zakken in prijs, stro duur.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.